Az Autentico új színei
Autentico

Tálalószekrény flowban – Az Autentico új színei

Meleg van. Mondhatni forróság, de ez nem zavar engem abban, hogy befejezzem a következő tálalószekrény lefestését. Szinte nem is érzem, annyira le tud kötni az alkotás. Erre szokták mondani, hogy árad bennem a flow (a tálalószekrényen pedig az Autentico).

De tudod, mikor érzem még magam nagyon-nagyon jól? Amikor találkozom a krétafesték-forgalmazómmal és viszonteladó társaimmal. Egyrészt szeretek velük lenni, mert nagyon aranyosak, másrészt, mert ilyenkor mindig tanulok új technikákat: annyi lehetőséget biztosít az Autentico. Ennek pedig nem csak én, de a tálalószekrény is örül.

Csapatunk egy része (Davida fotó) https://www.davidakommunikacio.hu/

Kibővült az Autentico színpalettája

A legutóbbi randevúzásunk, mini workshopunk hab volt a tortán. 51, azaz ötvenegy (!) új szín érkezett a palettánkra, így már több mint 200 különleges árnyalat közül lehet válogatni. (Na, ettől megőrült a tálalószekrény is!)

Ez a színkínálat igazán egyedülálló a krétafestékek körében, ráadásul nemsokára valamennyit elkészítik Versante-kivitelben is, tehát nem kell majd lakkozni vagy waxolni a munka végén. (Ennek meg én örülök.)

Gondold el! Innentől kezdve nem kell kitalálnod, hogy a kívánt szín eléréséhez miket „kutyulj össze”, nem szükséges emiatt több festékbe sem beruháznod, hanem alkothatsz kedvedre! Igaz ugyan, hogy nem lesz könnyű a választás, de valamit valamiért.  

Csak egy kis szelete az összes színnek (Davida fotó) https://www.davidakommunikacio.hu/

Imádom a színeket!

Valamennyit, főleg egymás mellett. Mutatom is azt a színorgiát, amivel Edus várt minket a workshopon. Azt sem tudtam, melyikből vigyek haza mutatóba, annyira jók voltak együtt.

Magammal vittem a húgomat is (Davida), hiszen nem hagyhattam otthon egyedül a szállásadómat. Így legalább rájött, melyik színvilág hozza őt lázba, milyen színekkel szeretné feldíszíteni otthonát. (Nem utolsósorban fotósként is jó szolgálatot tett nekünk, amit ezúttal is köszönünk.)

Tesómmal, Davidával (Artstar’s stúdió fotó) https://www.facebook.com/zitaajandek

Amikor a tálalószekrény szerelmes lesz az Autentico színpalettájába

De térjünk egy kicsit vissza a nagy szekrényre: a Csoda a Világ Egyesületnek újítottam fel a kredencet, hiszen a nyári táboroztatásaikhoz szükségük volt egy nagyobb játéktárolóra. Csak annyi instrukciót mondtak, hogy a szekrény vidám, színes, ugyanakkor stílusos és finom legyen. Ez az én olvasatomban azzal egyenlő, hogy  teljesen szabad kezet kaptam a kialakításhoz.

Kiválasztottam két alapszínt, a 2021-es év Pantone sárgáját (Illuminating), amelyet az Autentico év elején gyorsan meg is alkotott, és az egyik szürkénket, a grist. Szerettem volna valami szolidan meglepőt is, ezért a bútor belsejét a Royal blue nevezetű kék színnel festettem le.

Úgy volt, hogy a belső polcok is színesek lesznek, de csiszolás után olyan gyönyörű érett fenyőszínt kaptam, hogy vétek lett volna eleget tenni ennek a kimondatlan kérésnek. A királykékkel együtt ráadásul igazán jól mutatnak, de hogy ehhez is legyen valami kapcsolat, a fiókok új fenyő bútorgombjait sem kentem le semmivel.

Díszítés üvegablakhoz igazítva

Ahogy az ilyen kredenceknél megszokott, üvegfelület is van bennük – jelen esetben pöttyös –, így adott volt, hogy ezeket is megjelenítem valahol a bútoron. Találtam is egy kékes szalvétát körmintákkal; ez került az egyik fiókra. Mivel így kissé zölddé változott a minta a sárga szín fölött, a másik fiók kapott egy hasonló árnyalatot, a harmadik pedig valódi pöttyöket.

Szeretem a vintage stílust, ezért a nagy ajtón ezt jelenítettem meg, a kedvenc 3D-s pici virágmintáimat pedig az egyik kisebb ajtóra csempésztem rá. Amikor összeállt a kép, s feltettünk mindent a helyére, végre a maga valóságában is megláthattuk a megvalósult tervemet. Innentől kezdve nemcsak a tálalószekrény, én is újra szerelmes lettem az Autenticoba. De ami még fontosabb, a megrendelőim is.

A szoba, ahová a tálalószekrény került, szinte kivilágosodott, felvidult. Bízom benne, hogy a kis iskolások is hasonlóképpen reagálnak, amikor meglátják, mint mi.

Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg a barátaiddal is. Hamarosan jövök az újabb munkám bemutatásával, addig kövess a Facebookon és az Instagramon is, ahol más alkotásaimmal is találkozhatsz, illetve nézd meg az Autentico termékeinket is az alábbi oldalamon: https://www.facebook.com/silveliedecor/shop/?referral_code=page_shop_tab&preview=1&ref=page_internal

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betűtípus méretezése
Kontraszt